Adevăr

Cum ne conturează numeroasele fațete ale fiecărei povești realitatea

  • Titlul original: TRUTH: How the Many Sides to Every Story Shape Our Reality
  • Ediția I 2021, paperback
  • Traducător: Mihaela Sofonea
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 408 pagini
  • ISBN: 978-606-722-431-3

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 55,00 lei

Special Price 38,50 lei

Descriere

Detalii

Un ghid captivant și la obiect despre cum să devii un consumator și un producător mai exact de informaţie.Adam Grant

Pentru fanii Nudge și Arta de a gândi limpede, o incursiune fascinantă în numeroasele moduri în care „adevărurile concurente” ne modelează opiniile, comportamentele și convingerile. Ne place să credem că există o distincţie clară între adevărat și fals. Realitatea este mult mai neclară.

Hector Macdonald și-a petrecut o mare parte din carieră explorând modurile în care două afirmaţii complet adevărate despre același lucru pot face impresii complet diferite asupra oamenilor care le ascultă. De exemplu, internetul poate fi descris ca un instrument de diseminare a cunoașterii sau ca un sistem care răspândește informaţii false și ură. Ambele afirmaţii sunt adevărate, dar vor crea imagini radical diferite pentru un novice în spaţiul virtual.

Autorul explică cum aceste așa-numite „adevăruri concurente” sunt folosite atât constructiv, cât și amăgitor de afaceri, media, politicieni, publicitari și chiar de oamenii obișnuiţi care poartă conversaţii obișnuite. Arată că înţelegerea adevărurilor concurente ne face mai buni în navigarea prin lume și mai influenţi în cadrul ei.

Combinând arta povestirii cu sfaturi practice și o puzderie de studii de caz fascinante, amuzante și pătrunzătoare, Adevăr este o lectură captivantă și care te pune pe gânduri, despre cât de profund sunt influenţate mentalităţile și acţiunile noastre de adevărurile pe care cei din jurul nostru aleg să le spună.

Un încântător ABC al gândirii critice, Adevăr te va ajuta să te aperi de știrile false, de la  boţii de pe Twitter la gurile sparte de la televiziunea prin cablu. Citește cartea cu atenţie, apoi vei avea asupra ta cea mai importantă armă ascunsă dintre toate: o minte informată. — Peter Robinson, fost scriitor de discursuri la Casa Albă și autorul cărţii How Ronald Reagan Changed My Life

Ca expert în alegeri, cred de multă vreme că alegerile ne definesc. Această carte arată că decizia de a spune adevărul este o opțiune care modelează în mod unic ceea ce suntem. Deși este ușor să presupui că actul de a minţi este mai complicat decât cel de a spune adevărul, alegerea de a spune adevărul poate fi la fel de complexă, dacă nu chiar mai complexă. Această carte nu este doar despre spunerea adevărului, fiind mai degrabă un ghid de gestionare a deciziilor grele care conduc la adevăr. — Sheena Iyengar, autoarea cărţii The Art of Choosing

Într-o perioadă în care adevărul este luat cu asalt, Hector Macdonald este aici pentru a-l apăra. Oferă îndrumări limpezi și convingătoare pentru a deveni un consumator și un producător de informaţie mai riguros. — Adam Grant, autorul cărţilor A da și a lua și Originalii

Despre Autor

HECTOR MACDONALD este expert în comunicare narativă de business. În calitate de consultant în comunicare strategică a colaborat cu liderii unora dintre cele mai mari corporaţii din lume, care activează în domenii diverse, cum ar fi servicii financiare, tehnologie sau sănătate.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor