Văzând ceea ce alţii nu văd

Uimitoarele căi ale perspicacităţii
  • Titlul original: Seeing What Others Don't
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 376 pagini
  • ISBN: 978-606-722-155-8

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Expert în psihologie cognitivă, Gary Klein este un fin observator al oamenilor aflați în mediul lor natural și utilizează o uimitoare varietate de anecdote dintr-o mare diversitate de industrii și domenii, ca să elucideze ce sunt ideile perspicace și cum survin ele. Când, de ce și cum se formează ideile pătrunzătoare?

Dr. Klein disecă impedimentele care stau în calea perspicacității – organizații care pretind că prețuiesc creativitatea și încurajează descoperirile revoluționare, dar, în realitate, îi împiedică pe angajații lor să lanseze idei turbulente, precum și sisteme IT care sunt „programate să tâmpească“.

Deopotrivă sofisticată sub aspect științific și plină de anecdote captivante din știință, afaceri și alte industrii, cartea lui Klein descrie forțele care impulsionează ideile noastre pătrunzătoare zi de zi.

Analiza lui Klein asupra modului în care căutările pe Google și cultura corporatistă inhibă perspicacitatea este șocantă, în vreme ce sugestiile sale de sporire a șanselor de realizare a unor descoperiri importante sunt practice și utile în multe aspecte ale vieții.
Publishers Weekly

Un discurs sclipitor despre un subiect fascinant. Este scrisă într-un stil concis, fluent, de tip gladwellian, iar paginile se citesc pe nerăsuflate.
Management Today

Descoperiri uimitoare, care ar trebui să joace un rol transformator, nu numai în domeniul psihologiei, ci și în consiliile de administrație ale corporațiilor.
Kirkus Reviews


Nimeni nu m-a învăţat mai multe despre complexităţile şi misterele deciziilor umane decât Gary Klein. Malcolm Galdwell

 

Cuvântul traducătorului: despre insight

Despre Autor

Gary Klein, PhD, savant marcant la MacroCognition LLC, a jucat un rol esențial în fundamentarea teoriei naturaliste a deciziei. Dr. Klein și-a luat doctoratul în psihologie experimentală la Universitatea din Pittsburgh în 1969. Și-a petrecut prima parte a carierei în mediul academic, iar a doua parte lucrând pentru guvern în calitate de cercetător psiholog în cadrul U.S. Air Force. Ulterior, în 1978, a început să lucreze în industria privată și a înființat Klein Associates, o companie de cercetare și dezvoltare, care a crescut până la 37 de angajați în momentul în care a vândut-o în 2005.

Este autorul următoarelor lucrări: Sources of Power: How People Make Decisions, The Power of Intuition, Working Minds: A Practitioner's Guide to Cognitive Task Analysis (coautori Beth Crandall și Robert Hoffman) și Streetlights and Shadows: Searching for the Keys to Adaptive Decision Making. Dr. Klein locuiește la Yellow Springs, Ohio.

Opinia cititorilor