Ce contează acum

Cum să câștigăm într-o lume a schimbărilor implacabile, a competiției feroce și a inovației de nestăvilit
  • Titlul original: What Matters Now
  • Ediția I 2012
  • Traducător: Mihaela Sofonea
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 376 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-08-9

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Ce contează acum este pledoaria înflăcărată a lui Gary Hamel pentru regândirea principiilor fundamentale ale managementului și leadershipului, a semnificației muncii și a vieții organizaționale. Autorul ne întreabă: ,,Care sunt elementele fundamentale și cruciale, care vor hotărî dacă organizația dumneavoastră prosperă sau se prăbușește în următorii ani?” Răspunsul acoperă cinci aspecte de o importanță covârșitoare: valorile, inovația, adaptabilitatea, pasiunea și ideologia.

,,Ce contează acum este o carte savuroasă, presărată cu exemple de înțelepciune neconvențională, sfaturi tentante și pline de inspirație și câteva idei lucide și îndrăznețe. Gary Hamel este o legendă în domeniul managementului, iar această carte ne reamintește de ce.” Daniel H. Pink, autorul cărții Drive (Publica, 2011)

,,Cartea scrisă de Gary Hamel ne oferă o perspectivă profund revelatoare asupra leadershipului secolului XXI. Autorul surprinde esența acestuia: capacitatea de a construi pe baza valorilor, de a inova, de a te adapta cu rapiditate la mediile aflate în schimbare și de a pune mai curând pasiune în conducerea oamenilor decât în a te sprijini pe tehnici de management. Dacă îi urmați sfaturile, veți deveni un mare lider.” Bill George, fost președinte și CEO Medtronic

„Vă invit să parcurgeţi cartea, să-i pătrundeţi esenţa şi, în final, să încercaţi să redescoperiţi adevăratele valori care fac o companie să fie cu adevărat performantă, să descifraţi paşii care fac din fiecare dintre voi un lider remarcabil, să cunoaşteţi valenţele succesului cu şi prin oamenii pe care îi conduceţi, să puteţi, practic, să conduceţi lumea!” Péter Barta, Director Executiv, Fundația Post-Privatizare

Despre Autor

Gary Hamel predă management strategic și internațional în cadrul London Business School şi e considerat unul dintre cei mai apreciați experți în management la nivel mondial. Revista The Economist l-a numit „guru suveran al strategiei”, Fortune, „expert mondial în strategia afacerilor”, iar de curând The Wall Street Journal i-a acordat lui Gary Hamel titlul de cel mai influent gânditor de business din lume.

Conceptele sale revoluționare, printre care ,,intenție strategică’’, ,,competențe de bază’’, ,,revoluție a domeniului’’ și ,,inovarea managementului’’ au schimbat practica managementului în companii din întreaga lume. În fruntea revoluţiei (Publica, 2010) și Viitorul managementului (Publica, 2010), au fost incluse în toate topurile celor mai citite cărți de afaceri și au fost traduse în peste douăzeci de limbi.

În prezent, Hamel conduce primul proiect de inovație deschisă din lume, care își propune să reinventeze managementul. The Management Innovation Exchange a fost conceput pentru a accelera radical evoluția cunoștințelor și a practicilor din domeniul managementului.

Opinia cititorilor