Simțul ieșit din comun

Perspective economice, de la căsătorie la terorism
  • Titlul original: Uncommon Sense
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Laura Ariton şi Silvia Dumitrache
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 552 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-37-9

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 56,83 lei

Special Price 45,46 lei

Descriere

Detalii

Simţul ieşit din comun este un proiect al editurii Publica susţinut de UniCredit Ţiriac Bank.

Blogul Becker-Posner, lansat de laureatul Premiului Nobel pentru Economie, Gary Becker, și de celebrul jurist Richard Posner, a devenit cunoscut grație postărilor dinamice și incitante despre evenimente de actualitate și a eseurilor concise și pline de esență, în care sunt analizate subiecte dintre cele mai diverse, dintr-o perspectivă economică. Simțul ieșit din comun cuprinde unele dintre cele mai importante și inovatoare dezbateri postate pe acest blog, atent organizate pe diverse teme și actualizate în funcție de evenimentele care au pus subiectele dezbătute într-o lumină nouă.

Indiferent că este vorba de analiza lui Posner asupra legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex, a argumentelor aduse de Becker în favoarea vânzării de organe umane pentru a fi folosite, ulterior, pentru transplant sau despre comentariile celor doi autori referitoare la inutilitatea pedepsei colective, cartea abundă în informații valoroase, pline de dinamism.

O carte excelentă... Pentru orice persoană interesată de un curs util și la îndemână despre modul de judecată al economiștilor din Chicago, cartea aceasta este perfectă, mai bine de atât nu se poate. Am citit-o aproape dintr-o suflare.
New York Times, blogul Freakonomics

Cel mai bun curs de economie al ceea ce este cunoscut drept „Scoala din Chicago", la care poți lua parte fără să plătești taxe de școlarizare.
Chicago Tribune

Un laureat al Premiului Nobel. Și un judecator al Curții de Apel din Chicago.
Două minți strălucite, cu două poziții diferite, susținute și argumentate solid, care discută 49 de subiecte fierbinți și controversate. De la căsătorie la terorism și de la vânzarea de organe la conservarea eficientă a apei, subiectele devin prilej de dialog liber între cei doi. Din această discuție liberă, purtată cu respectul cuvenit față de poziția și argumentele celuilalt, rezultă o lectură interesantă și fascinantă pentru oricine.
UniCredit Țiriac Bank

Despre Autor

GARY S. BECKER este profesor la Universitatea din Chicago și autor al mai multor cărți printre care și Human Capital: A Theoretical and Empirical Analysis, un studiu clasic care demonstrează cum o investiție în educație poate echivala cu o investiție de business, în echipamente. În 1992 a câștigat Premiul Nobel pentru Economie și, în 2007, a primit Medalia Prezidențială a Libertății.

RICHARD A. POSNER este judecător la cel de-al Șaptelea Circuit Judiciar Federal de Apel al SUA. Este lector la Facultatea de Drept a Universității din Chicago și autor de cărți, printre care How Judges Think.

Opinia cititorilor