- Descriere
-
Detalii
Tradusă în douăzeci şi şase de limbi şi nominalizată drept una dintre cele mai bune cărţi de afaceri ale anului 2007 (pentru Premiul „Cartea anului”, Financial Times/Goldman Sachs) Wikinomics a devenit o lectură esenţială pentru oamenii de afaceri de pretutindeni.
Bazată pe un proiect de cercetare a cărui finanţare a atins suma de 9 milioane de dolari, cartea explică modul în care colaborarea în masă are loc nu numai în zona Wikipedia sau YouTube, ci şi în cadrul companiilor care ştiu că trebuie să ţină pasul cu tehnologia.
Don Tapscott şi Anthony Williams scot la iveală nuanţele care pun în mişcare conceptul de wikinomics şi împărtăşesc relatări fascinante despre modul în care comunităţile de oameni (atât cei plătiţi cât şi voluntarii) creează ştiri TV, stabilesc ordinea cromozomilor din ADN-ul uman, recompun melodiile lor favorite, creează programe, descoperă tratamente pentru anumite boli, editează texte şcolare, inventează noi produse cosmetice şi construiesc chiar motociclete.
Bestsellerul care arată întregii lumi puterea colaborării în masă. Vă arată cum să vă folosiţi în propria afacere de conceptul numit wikinomics.
"Wikinomics anunţă cea mai mare schimbare care a avut loc până în prezent în domeniul colaborării. Datorită internetului, mase mari de oameni, dincolo de graniţele ierarhiilor tradiţionale, pot inova, producând conţinut, bunuri şi servicii. Citiţi cartea ca să înţelegeţi oportunităţile pe care acest concept le oferă companiilor."
Eric Schmidt, CEO Google
"Wikinomics explică adevărul pe care îl vedem pe pieţele din întreaga lume: cu cât împarţi mai mult, cu atât câştigi mai mult. Wikinomics clarifică multe faţete ale colaborării în afaceri şi prezintă o nouă strategie puternică pentru liderii de afaceri, într-o lume în care clienţii, angajaţii şi producătorii ieftini preiau controlul."
Brian Fetherstonhaugh, preşedinte şi CEO la OgilvyOne Worldwide
"Un ghid asemănător cu MapQuest pentru relaţiile B2C în dezvoltare. Această carte ar trebui să fie un reper pentru orice manager – ne ajută să ne orientăam într-o lume din ce în ce mai digitală."
Tony Scott, vicepreşedinte senior şi CIO, The Walt Disney Company.
- Despre Autor
-
Don Tapscott a fost numit de Washington Technology Report unul dintre cele mai influenţi oameni din sfera media după Marshall McLuhan. E autorul a treisprezece cărţi despre tehnologia informaţiei în afaceri şi societate, cea mai recentă dintre ele fiind Grown Up Digital (2008; în curs de pregătire la Editura Publica).
Ca speaker, în ultimii cinci ani a fost invitat la peste 400 de conferinţe. Printre ziarele pentru care scrie în mod regulat se numără Wall Street Journal, New York Times, Forbes, Business Week. A fondat şi condus compania New Paradigm, preluată de nGenera Insight, al cărei preşedinte este în prezent.
Don Tapscott predă management la Rotman School of Management, University of Toronto. Licenţiat în Psihologie şi Statistică, are un masterat în Metodologia cercetării şi două doctorate onorifice în Drept acordate de University of Alberta şi de Trent University.
Don Tapscott ocupă poziţia 39 în clasamentul global al celor mai influenţi gânditori de management (Thinkers 50 -ediţia 2009)
Anthony D. Williams este senior fellow la Lisbon Council, un think tank din Bruxelles specializat în inovarea socială şi concurenţă economică în UE. A ocupat aceeaşi poziţie la nGenera Insight, unde a elaborat şi condus analize privind impactul Web 2.0 asupra statului şi democraţiei. La New Paradigm, a fost implicat în cercetarea care stă la baza cărţii Wikinomics, cel mai mare proiect de acest fel. A obţinut masterul în cercetare în Ştiinţe Politice la London School of Economics. Recent, în martie 2010, a elaborat un raport despre provocările economiei europene şi despre soluţiile pe care internetul le poate oferi.
- Recomandări
-
S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:
-
Netocraţia
Preț normal: 47,20 lei
Special Price 37,76 lei
-
Noi-gândim
Preț normal: 47,20 lei
Special Price 37,76 lei
-
- Opinia cititorilor
- Cuprins
-
Prefaţă
Introducere
Subtitluri
1 Wikinomics
2 Furtuna perfectă
3 Pionierii colaborării
4 Ideagorele
5 Consumatorii implicaţi în procesul de producţie
6 Noii alexandrini
7 Platformele pentru participare
8 Platformele globale de producţie
9 Locul de muncă Wiki
10 Minţi ce colaborează
11 Compania 2.0
Mulţumiri
Note