Bani isteți, copii isteți

Cum să crești o generație câștigătoare financiar
  • Titlul original: Smart Money, Smart Kids
  • Ediția I 2015
  • Traducător: Dana Gheorghe
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 280 pagini
  • ISBN: 978-606-722-028-5

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Bani isteti, copii isteti este un proiect al editurii Publica, susținut de Biocebral.

Acest ghid valoros, conceput din două perspective diferite – cea a părintelui și cea a copilului –, este o extraordinară resursă pentru familii. Este o carte plină-ochi de idei simple, practice și istețe, despre cum să creștem copii productivi, fericiți și cumpătați. Sunt sfaturi pe care nu le vom ignora!
Brad Paisley și Kimberly Williams-Paisley

Ani întregi, prietenul nostru, Dave, ne-a învățat, ne-a inspirat și ne-a atras atenția să ne punem finanțele în ordine. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, acum vrea să ne spele și copiii pe creier! Și mă bucur mult că o face. În Bani isteți, copii isteți, Dave Ramsey și extraordinara sa fiică, Rachel Cruze, își unesc forțele pentru a ne ajuta să ne construim obiceiuri financiare sănătoase. Veți râde, veți plânge și, ulterior, veți elabora un plan despre cum să creșteți copii isteți financiar – un plan care va permite generației viitoare să iasă câștigătoare într-una dintre cele mai critice etape ale vieții.
Andy Stanley,
pastor senior, North Point Ministries

În sfârșit o carte perfectă, care să mă ajute să-mi pregătesc copiii pentru un viitor financiar solid. În cartea lor, Bani isteți, copii isteți, Dave Ramsey și fiica sa, Rachel Cruze, reușesc cu brio să-i învețe pe părinți cum să-și instruiască membrii mai tineri ai familiei. Ca tată a șase copii, recomand cu tărie, fiecărui părinte, să citească această carte, să aplice principiile expuse și să transforme radical tradiția de familie pe care o lasă urmașilor.
CRAIG GROESCHEL, pastor LifeChurch și autor al FIGHT, bestseller New York Times

În paginile acestei cărți se află informația pe care o așteptăm cu toţii de o viață. În Bani isteți, copii isteți, Dave Ramsey și Rachel Cruze nu ne oferă teorii financiare sau idei interesante, ci dovezi că anumite principii financiare, corect implementate, au puterea de a schimba soarta familiilor noastre. Lasă din mână orice carte și citește-o pe asta.
ANDY ANDREWS, autor al The Traveler's Gift și The Noticer, best-selleruri New York Times

Cum îi învățăm pe copii, încă de la vârste fragede, care este diferența între a avea și a vrea/a primi? Cum îi convingem să se dezvolte „contra curentului”, să nu fie în „trend” într-o lume care vinde „vise” și „fericire” cu cardul de credit? Cum formăm adulți responsabili, pregătiți să-și asume propriul succes, dar și propria înfrângere? Doar prin exemplu personal. Re-învățând noi semnificația unor principii precum a economisi, a cheltui și a dona vom deveni un model sănătos și vom avea răspuns la întrebarea: „Știm ce modelăm?”.
Aceasta este marea provocare pe care ne-o propun Dave Ramsey și Rachel Cruze.
Biocebral

Despre Autor

DAVE RAMSEY este autorul volumelor Financial Peace, More Than Enough, The Total Money Makeover și EntreLeadership, vândute în peste șapte milioane de exemplare. Emisiunea sa, The Dave Ramsey Show, difuzată pe 450 de posturi de radio de pe tot cuprinsul Statelor Unite, este urmărită de peste patru milioane de ascultători interesați de sfaturile financiare inconfundabile ale realizatorului. Autorul are și o emisiune TV, The Dave Ramsey Show, difuzată în prime-time, pe postul Fox Business Network. Nenumărate companii și peste un milion de familii au beneficiat de pe urma sfaturilor primite în cadrul Programului Financial Peace University, dar și a evenimentelor organizate de Dave Ramsey.

RACHEL CRUZE, fiica lui Dave și a lui Sharon Ramsey, este absolventă a Universității din Tennessee. S-a născut în anul în care părinții ei au pierdut tot ce aveau și au intrat în faliment. Acest lucru a învățat-o de mică să economisească bani, să-i cheltuie „isteț“, să evite datoriile și să fie generoasă. În 2014 și-a lansat blogul www.rachelcruze.com cu scopul de a demonstra că banii pot fi un „personaj pozitiv“. În foarte scurt timp de la lansare, blogul a devenit extrem de popular. Bani isteți, copii isteți, prima sa carte, scrisă în colaborare cu tatăl său, a intrat în topul New York Times al celor mai bine vândute cărți.

Opinia cititorilor