Al dumneavoastră, irațional

Despre ciorapi rătăciți, formule de agățat gagici și alte încurcături existențiale
  • Titlul original: Irationally Yours
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 256 pagini
  • ISBN: 978-606-722-160-2

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Expert în științele sociale, Dan Ariely a revoluționat în cărțile sale modul în care gândim despre noi înșine, despre mintea și acțiunile noastre. Autorul aplică această analiză științifică a condiției umane în rubrica sa de întrebări și răspunsuri „Ask Ariely“ din Wall Street Journal, în care răspunde cititorilor ce i se adresează cu probleme personale, care variază de la unele serioase până la altele bizare.

- Ce poți face ca să-ți păstrezi calmul când investești pe o bursă volatilă?
- Care-i cea mai bună metodă de a convinge pe cineva să renunțe la fumat?
- Cum îți poți maximiza câștigul dacă investești într-un restaurant de tipul all you can eat?
- Se poate pune un preț pe sufletul omenesc?
- Poți să justifici vreodată rațional mii de dolari cheltuiți pe un Rolex?

Cu perspicacitatea și umorul care-i caracterizează, Ariely și Haefeli ne ajută să reflectăm asupra modului în care putem găsi soluții raționale atunci când ne confruntăm cu provocări interne și externe. Cititorii vor râde, vor învăța și, lucrul cel mai important, vor dobândi o nouă perspectivă asupra modului de a rezolva inevitabilele probleme care ne sâcâie în viața de toate zilele.

Dan Ariely înfășoară într-un ambalaj elegant toate întrebările la care ne-am fi dorit un răspuns legat de complicațiile comportamentale care dictează deciziile. O lectură ce poate să vă schimbe cu voioșie viața.

ASSOCIATED PRESS

Cu arsuri pe 70% din corp, după trei ani petrecuți în spital și decenii de experimente în științele sociale, Dan privește viața dintr-o perspectivă unică. În cartea sa profund amuzantă, oferă sfaturi pătrunzătoare pentru o vastă diversitate de probleme omenești. M-a încântat.

TERRY JONES
membru al Monty Python, regizor, actor și scriitor

Nimeni nu este mai calificat să vă rezolve problemele decât Dan Ariely. Deopotrivă un maestru al raționalității, dar și al iraționalității, este suficient de inteligent ca să știe pe care să o recomande în orice situație. O carte amuzantă, cuceritoare, capabilă să-ți schimbe viața.

TIM HARFORD
autor al cărții The Undercover Economist Strikes Back

Despre Autor

DAN ARIELY este profesor de psihologie și economie comportamentală la  Duke University și fondator al Center for Advanced Hindsight. Este autorul următoarelor trei bestselleruri New York Times: Irațional în mod previzibil, Iraționalitatea benefică și Adevărul (cinstit) despre necinste. Locuiește la Durham, Carolina de Nord, împreună cu soția lui, Sumi, și cei doi copii adorabili și bine crescuți, Amit și Neta.

WILLIAM HAEFELI este un caricaturist apreciat pe plan internațional. Lucrările sale au apărut în numeroase reviste din Statele Unite și din străinătate, printre care The New Yorker, Punch, The Advocate, The London Magazine, Chicago și Saturday Review. A studiat psihologia la Duke University și artele la Chicago Academy of Fine Arts.

Opinia cititorilor