Curaj cât trebuie

Mini-manual cu instrucțiuni pentru suflet

  • Titlul original: Brave Enough
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Anca Bărbulescu
  • Dimensiuni: 12,5 x 16,5 cm
  • 160 pagini
  • ISBN: 978-606-722-220-3

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Cuvintele lui Cheryl Strayed au inspirat nenumărați cititori din lumea întreagă. Din paleta largă a scrierilor sale – printre care Wild, memoriile sale devenite bestseller, și editorialele din seria „Dear Sugar”, cuprinse în cartea Tiny Beautiful Things – sinceritatea, umorul fără ocolișuri și rezervele ample de sfaturi afectuoase, dar fără menajamente, i-au ajutat pe mulți să pună un picior în fața celuilalt și să aibă curaj cât trebuie, chiar și în cele mai întunecate clipe.

Această carte plină de energie adună peste o sută dintre citatele și gândurile de neuitat ale lui Strayed, „mini-manuale cu instrucțiuni pentru suflet” care ne îndeamnă să ne atingem capacitatea incredibilă de iubire, compasiune, iertare și rezistență, care se găsește în oricare dintre noi.

Captivantă. Autenticitate personală, politică pe marginea diferențelor între sexe, năzuință către lumină: fie că scrie o carte sau că ne vorbește direct, Strayed pare ea însăși mai presus de orice, fără să-și ceară scuze […] Puterea cuvintelor ei este palpabilă – și ajunge departe.
ABBY HAGLAGE, THE DAILY BEAST

O colecție elegant alcătuită din zicalele lui Strayed, de la câteva cuvinte, la paragrafe întregi […] Strayed și-a câștigat statutul de cult cu „Dear Sugar”, editorialul ei de sfaturi, publicat anonim în The Rumpus. A devenit regina atipică a unei alte secțiuni din librării decât s-ar fi așteptat, un guru cu un mesaj în niciun caz simplu sau degajat. Dimpotrivă, tinde să sublinieze cât de profund imperfecți suntem noi, oamenii, și cât de tare trebuie să ne străduim să fim, totuși, mai buni, în ciuda capcanelor, săgeților și durerilor imense pe care ni le aruncă viața.
SARAH SELTZER, FLAVORWIRE

Despre Autor

Cheryl Strayed este autoarea volumului de memorii Wild – From Lost to Found on the Pacific Crest Trail, bestsellerul numărul 1 al The New York Times –, a colecției de eseuri și sfaturi Tiny Beautiful Things, a romanului Torch și a colecției de citate Curaj cât trebuie. Cărțile sale au fost traduse în 40 de limbi din lumea întreagă. Wild a stat la baza filmului cu același nume, cu un scenariu adaptat de scriitorul Nick Hornby, cunoscut pentru Fever Pitch, High Fidelity și About a Boy, și regizat de Jean-Marc Vallée. Reese Witherspoon, care a interpretat-o pe autoare, a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal. Eseurile lui Cheryl Strayed au apărut în The Best American Essays, The New York Times, The Washington Post Magazine, Vogue, Salon, The Sun și Tin House. Este gazda podcastului WBUR Dear Sugar Radio, inspirat din popularul său editorial de sfaturi „Dear Sugar” din The Rumpus. Cheryl Strayed are un masterat în scrierea de ficțiune de la Universitatea Syracuse și o diplomă de la Universitatea Minnesota. Trăiește la Portland, Oregon.

Opinia cititorilor
Cum m-a schimbat o carte verde cu citate - (13.12.2017)
Anul 2016
Ora 7.30.
In fiecare dimineata ma trezesc la ora 7.30.
Cafea. Dupa dus, imbracat, igiena fetei, urmeaza momentul preferat al zilei, momentul meu cu gandurile si ideile mele: cafeaua.
Ce imi lipseste? Am idei, mi le pun pe hartie, le vizualizez si atat. Nu, nu astept sa imi cada lucrurile din cer, dar nici nu fac ceva concret.
Pornesc masina. Parchez masina. Merg la birou, lucrez, imi iau pauza de pranz, iar scriu e-mail-uri, dau telefoane.
18.00. Ajung pe la 18.00 acasa. Stau pe net, trebuie sa socializez, nu? Cum? Dau scroll pe retelele de socializare.
Dau peste un citat.
Citat: ,,Salut, frica. Multumesc ca esti aici. Tu imi demonstrezi ca fac ce trebuie sa fac".
Dau click. Cheryl Strayed. Ma ingrozeste acest citat! Cine e Cheryl Strayed? E un articol pe un blog despre cartea ei cu citate: ,,Curaj cat trebuie". E un giveaway!
Google: Cheryl Strayed. Wild. Publica. Ce e Publica? E o editura...o ,,altfel" de editura...imi place. Grafica. Continut real. Motivatie. Leadership. Tot ceea ce nu sunt.
Mintea imi vajaie: Risca! Fa ceva pentru tine!
Particip la giveaway! Il castig. Primesc cartea.
Curaj cat trebuie de Cheryl Strayed. Citatopedie. Motivational cat trebuie. Vorbe cu sens. Vorbe dure.
,,Sa nu ajungi in epoca crescutului copiilor si a locurilor de munca serioase cu o cutie de regrete zdrobitoare pentru tot ceea ce-ti doresti sa fi facut in tinerete.''
Citate puternice. Adevar. Introspectie. Terapie. Victorie.

Anul 2017
7.00. Ma trezesc la ora 7.00 benevol pentru a citi. Citesc tot ce prind. Fac ceva pentru mine.
7.30. In jur de 7.30 imi beau cafeaua, mananc desert la micul dejun (pentru ca pot!) si imi citesc mantra. Cheryl Strayed.
Azi, 13.12.2017. Mantra mea e: ,,Munceste din greu. Fa bine. Fii incredibil."
12.30. Pauza de masa. Ma plimb. Comunic. Ajut. Exprim idei.
18.00. Mananc. Ies in oras. Ma informez. Zambesc. Schimb idei. Socializez cat trebuie.
Am curaj sa fiu eu!

Multumesc, Cheryl Strayed! Multumesc, Publica!

Cu curaj,
Introvertita de la scara A.