Minighid de investiţii alternative

Culege recompense îndrăznind să fii diferit
  • Titlul original: The Little Book of Alternative Investments
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Cristina Petrov
  • Dimensiuni: 12 x 17 cm
  • 288 pagini
  • ISBN: 978-606-722-163-3

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Minighid de investiţii alternative face parte din seria Cărți mici, profituri mari, un proiect al editurii Publica susținut de Erste Asset Management.

Ben Stein și Phil DeMuth joacă rolul unor ghizi de încredere, care croiesc drumul prin jungla deasă a investițiilor alternative. Cei doi identifică flora și fauna acestui mediu și vă învață ce „specii" puteți consuma și ce „specii" vă vor consuma pe voi dacă le veți da cea mai mică șansă. Autorii explică într-un limbaj accesibil – și nu în cine știe ce dialect straniu – cum funcționează fiecare produs și fiecare clasă de produse și cum pot fi folosite acestea cu riscuri minime și câștiguri maxime.

Stein și DeMuth vă pun la dispoziție o serie de strategii de management pentru a putea profita de cele mai bune dintre cele mai bune produse alternative. Indiferent de bugetul de care dispuneți, de nivelul de experiență sau de nivelul de toleranță la risc, veți afla cum puteți folosi investițiile alternative – fie că este vorba de REITs, de fonduri future, hedge sau mutuale –, astfel încât să vă puneți banii la adăpost de toate pericolele care pândesc în piață să ieșiți învingători în orice climat economic.

Ben Stein şi Phil DeMuth abordează domeniul investiţiilor dincolo de sfera acţiunilor şi a obligaţiunilor, cu stilul accesibil şi spiritul practic ce îi caracterizează. Cei doi autori propun investitorilor nefamiliarizaţi cu terminologia şi cu strategiile specifice acestei arii investiţionale o prezentare de ansamblu accesibilă, precum şi o serie de modalităţi de impact prin care pot exploata diversele oportunități care le ies în cale. Pentru orice persoană asaltată de publicitatea excesivă a acestui domeniu şi care, implicit, s-a întrebat la ce se referă acesta, minighidul de față este un prim pas, antrenant şi uşor de citit, pentru selectarea investiţiilor alternative potrivite.

Geoff Considine, Doctor Ph.D., Quantext

Dacă există două persoane capabile să adauge sare și piper fondurilor de hedging, acestea sunt Stein și DeMuth. Cei doi au reușit să scrie un ghid de investiții alternative instructiv, accesibil și plin de informații interesante. Ar trebui să citiți această Kama Sutra a manualelor de investiții nu doar pentru provocările pe care le abordează, ci și pentru a învăța cum puteți evita hazardul investițiilor nerentabile și riscante.

Andrew Lo, profesor și director, MIT Laboratory for Financial Engineering

Despre Autor

Ben Stein colaborează frecvent cu posturile de televiziune CBS, Fox News Network şi CNN, iar articolele sale pot fi citite cu regularitate în revistele Fortune, The American Spectator şi Newsmax. În 2009, a primit Premiul Malcolm Forbes pentru excelenţă în jurnalismul financiar.
Este fiul unui renumit economist şi consilier guvernamental, Herbert Stein, și, la rândul său, un economist celebru datorită propriilor reușite. A absolvit Facultatea de Economie la Columbia University în 1966 şi a lucrat ca economist pentru Departamentul de Comerț al Statelor Unite. În anii 1980, a fost unul dintre conducătorii mișcării împotriva fraudelor cu obligaţiuni speculative și un critic fervent al directorilor de corporații care abuzau în tranzacţiile efectuate de poziţia pe care o ocupau.
Ben Stein este cunoscut și ca actor și om de televiziune, în special din comedia Ferris Bueller's Day Off şi din emisiunea concurs Win Ben Stein's Money.

Phil DeMuth a absolvit Universitatea din California, Santa Barbara, în 1972, și, ulterior, şi-a luat masterul în comunicaţii şi doctoratul în psihologie clinică. Atât în calitate de psiholog, cât şi de consultant investiţional, DeMuth a scris pentru Wall Street Journal, Barron's, Journal of Financial Planning, Human Behavior şi Psychology Today. A fost invitat în diverse emisiuni și este coautor a opt cărţi alături de Ben Stein. În prezent, DeMuth conduce Conservative Wealth Management LLC din Los Angeles, o firmă de consultanță investiţională pentru persoane cu disponibilităţi financiare ridicate, instituţii şi fundaţii.

Opinia cititorilor