Arta posibilului

Transformarea vieții profesionale și personale
  • Titlul original: The Art of Possibility
  • Ediția I 2012
  • Traducător: Cosmin Nare
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 248 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-01-0

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Arta posibilului este un proiect al editurii Publica, susținut de Ascendis.

Arta posibilului oferă un set de practici revoluționare ce stimulează creativitatea în cadrul tuturor activităților umane. Pătrunsă de energia dinamicului lor parteneriat, cartea îmbină extraordinarul talent organizatoric, didactic și comunicațional al lui Ben cu geniul dovedit de Rosamund Stone Zander în crearea de paradigme inovative în sprijinul realizării personale și profesionale. Printr-un contrapunct vioi, autorii ne oferă o înțelegere profundă a puternicului rol pe care noțiunea de posibil îl poate juca în toate aspectele vieții noastre.

Practicile aparent simple propuse de Zander se fundamentează pe două premise: anume că viața se compune ca o povestire („totul e invenție”) și că, printr-un proces de redefinire, devin posibile mult mai multe lucruri decât cred oamenii în mod obișnuit. Perspectiva ne este modificată prin intermediul unor povestiri, parabole și anecdote înălțătoare, inspirate atât din experiența personală a autorilor, cât și din modelele oferite de eroi celebri sau chiar din viața de zi cu zi. De la „Acordarea Notei 10” și misterioasa „Regulă Numărul 6” la „A conduce din orice poziție” ― împărtășirea uimitoarei revelații a lui Ben că forța dirijorului sau a liderului depinde în mod direct de cât de multă măreție este acesta dispus să acorde altora ― fiecare practică oferă o oportunitate de transformare personală și profesională.

”Ghidul de practici al soților Zander mi-a transformat viața într-un univers al posibilităților nemărginite. Din momentul în care am citit-o, fiecare zi care a urmat a fost una perfectă. Implicațiile pentru mediile corporatiste și politice sunt colosale.” Warren Bennis, profesor de business, Universitatea California de Sud

”Iubesc această carte. Este provocatoare, instructivă și înălțătoare. Ideile și practicile pe care le conține se referă la crearea și explorarea de noi posibilități în viață. Este o binefacere pentru cititori, ca ghid al dezvoltării personale, precum și ca resursă utilizabilă în conducerea altora. Arta posibilului este o nestemată.” Peter J. Frost, șef al Catedrei Edgar F. Kaiser pentru Comportament Organizațional din cadrul Universității Columbia

Arta posibilului face realizabil un viitor mai uman și mai luminos. Îmi doresc cu adevărat ca fiecare să citească această carte ― ne deschide calea către comoara imensei capacități creative umane. Practicile sunt simple, însă extraordinar de eficiente pentru conectarea la energiile nelimitate ale imaginației umane.” Margaret J. Wheatley, autor al Leadership and the New Science și președinte al Institutului Berkana.

”Profesorul Zander le dă câte o notă de 10 studenților săi la început de semestru, rugându-i să justifice de ce cred că ar merita-o la sfârșit. O tehnică fantastică de motivare și responsabilizare. Cartea este o corolă de astfel de idei aplicabile.” Ascendis

Despre Autor

Rosamund Stone Zander este executive coach și specialist în dezvoltarea modelelor de leadership, relaționare și acțiune eficientă. Născută la Cambridge, Massachusetts, calificările sale profesionale includ diploma de absolvire a Swarthmore College și studii post-universitare la Bank Street College of Education. A deținut funcția de terapeut pediatru la prestigiosul Master's Children's Center din New York City, precum și pe aceea de supervizor și instructor în terapia familiei la Kantor Family Institute și The Family Center din Somerville, Massachusetts.

Benjamin Zander este dirijor al Orchestrei Filarmonice din Boston încă de la înființarea acesteia, în 1979. A predat mai bine de 30 de ani la Conservatorul New England din Boston, conduce un program de instruire muzicală destinat tinerilor artiști de la Walnut Hill School și organizează turnee cu Orchestra Filarmonică de Tineret a Conservatorului New England. Născut în Anglia, Benjamin Zander a început să compună de la vârsta de 9 ani, a studiat cu Benjamin Britten și Imogen Holst și a luat lecții de violoncel în Italia și Germania, cu maestrul virtuoz Gaspar Cassado. A obținut diploma de absolvire a University College din Londra, după care a continuat studiile post-universitare la Harvard și la New York, cu o bursă Harkness Fellowship. În ultimii 10 ani, Zander a devenit un speaker foarte căutat de marile corporații pentru seminariile sale în materie de leadership și creativitate. În 1999 a primit Premiul de Cristal la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, pentru remarcabila sa contribuție la înțelegerea multiculturală.

Opinia cititorilor