Matsushita Leadership

Ce avem de învăţat de la cel mai remarcabil antreprenor al secolului 20
  • Titlul original: Matsushita Leadership
  • Ediția II 2015, pocket book
  • Traducător: Cristina Calotă
  • Dimensiuni: 10.5 x 17.5 cm
  • 344 pagini
  • ISBN: 978-606-722-034-6

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 27,94 lei

Special Price 22,35 lei

Descriere

Detalii

A trăit în sărăcie încă de la 4 ani, apoi s-a descurcat fără părinţi, pe care i-a pierdut la o vârstă fragedă şi a fost nevoit să muncească 16 ore pe zi încă de la 9 ani. A început o afacere fără a avea bani sau alt sprijin, şi-a pierdut apoi singurul fiu. La acestea s-au adăugat Marea Depresie, ororile aduse de cel de-al Doilea Război Mondial în Japonia şi multe altele.

Povestea lui Matsushita ne arată că totul este posibil chiar şi atunci când eşti un tânăr bolnăvicios, care nu beneficiază de sprijinul unei familii înstărite, de o educaţie bună, de o înfăţişare atrăgătoare sau de o prezenţă charismatică. Povestea lui Matsushita este despre cum să conduci, cum să fii întreprinzător, cum să-ţi trăieşti viaţa învăţând zi de zi şi mai ales despre energia de a face aceste lucruri. Viaţa lui demonstrează puterea pe care o au perspectiva pe termen lung, obiectivele idealiste şi smerenia în faţa marilor succese.

Matsushita Leadership este o biografie, dar şi o culegere de învăţături pentru corporaţii şi pentru cei ce vor să-şi construiască o carieră în secolul 21. Este o sursă de inspiraţie şi un abecedar al afacerilor, o carte folositoare atât organizaţiilor cât şi oamenilor.

Konosuke Matsushita (1894-1989) a fost una dintre cele mai importante surse de inspiraţie ale timpului său. Realizările sale ca lider, autor, educator, filantrop şi inovator al mangementului sunt uimitoare şi îi lasă în umbră chiar şi pe Soichiro Honda, J.C. Penny, Sam Walton şi Henry Ford.

John P. Kotter relatează cum a creat Matsushita o afacere enormă, cum a inventat practici de management care sunt foarte folosite şi astăzi, cum a contribuit la realizarea miracolului economic trăit de Japonia după război. Matsushita a scris şi numeroase cărţi în ultimii ani de viaţă, a deschis o şcoală care formează lideri, a creat versiunea japoneză a Premiul Nobel şi a donat sute de milioane de dolari pentru cauze nobile.

John P. Kotter reuşeşte să arate în această carte fascinantă, dar şi educativă cum Matsushita nu s-a lăsat doborât de neajunsuri, ci a devenit un om de afaceri de succes și un lider, construind Matsushita Electric Corporation – echivalentul japonez al General Electric.

Despre Autor

John P. Kotter predă la Harvard din 1972 şi ocupă locul 34 în clasamentul global al celor mai influenţi gânditori de management – Thinkers 50 – ediţia 2013. A scris peste 15 cărţi despre leadership şi schimbare şi susţine numeroase prelegeri pe aceste teme în întreaga lume. În 1998, Matsushita Leadership  a ocupat primul loc în competiţia Booz-Allen Global Business Book organizată de Financial Times, la secţiunea biografii/autobiografii. John P. Kotter locuieşte la Cambridge, Massachusetts şi la Squam Lake, în New Hampshire, alături de soţia sa, Nancy Dearman, şi cei doi copii, Caroline şi Jonathan.

Opinia cititorilor
11 lecții de leadership pe timp de pace și de război - (14.03.2016)
De ceva timp un gând mă urmărea. Care este scopul mai mare pe care îl poate avea o firmă/agenție/ companie, în cazul meu, de marketing și PR. Ce las în urmă? Pentru ce lupt, dincolo de a livra la timp, corect, fidel și la prețuri bune un serviciu, de a plăti salarii. Nu mă apăsa diferențierea de alte inițiative din domeniu, ci sensul. Ce sens are ce fac? La ce ajută societatea asta să evolueze?

Este remarcabilă munca de cercetare realizată de Prof. Kotter în ”Matsushita Leadership” pentru a documenta o personalitate pe cât de complexă, pe atât de firească. A reușit să ajungă la „omul din spatele succesului”. A înțeles copilul înstrăinat de părinți, tânărul care și-a pierdut toată familia, omul care suferea de tuberculoză, vina supraviețuitorului, tatăl căruia i-a murit un copil.

Lecțiile lui Matsushita, așa cum le-am înțeles eu, oferă câteva răspunsuri la dilemele noastre:
http://www.cariereonline.ro/articol/11-lectii-de-leadership-pe-timp-de-pace-si-de-razboi