Jack: Dintr-o bucată

Autobiografia celui mai admirat manager
 • Traducator: Lia Potec
 • 14.5 x 20.5 cm
 • 560 pagini
 • Pret: 72,25 lei
 • ISBN: 978-973-88749-0-9
 • Disponibilitate: Stoc epuizat
72,25 lei
+ Adaugă la wishlist
 • L-au numit Jack Neutronicul. L-au desemnat cel mai dur şef din lume. Iar apoi, Fortune l-a desemnat „managerul secolului.” În cariera sa de două decenii la conducerea General Electric, Jack Welch a sfidat concepţiile tradiţionale, transformând o corporaţie mare şi greoaie ca o molie bătrână într-un motor suplu şi agresiv de creştere şi inovaţie corporatistă.

  În această autobiografie remarcabilă – o carte clasică de afaceri şi cea mai bine vândută carte în topul New York Times, acum şi cu o nouă postfaţă a autorului – Jack Welch ne poartă într-o călătorie cu multe peripeţii, aşa cum a fost viaţa lui.

  De la copilăria sa într-o familie din clasa muncitoare, la primele sale zile la GE Materiale Plastice, la viaţa sa la conducerea celei mai de succes companii din lume, Welch ne spune povestea intensei sale vieţi personale cu pasiunea şi sinceritatea sa bine-cunoscute. Şi, deşi vorbeşte de tranzacţii de miliarde de dolari şi impasuri corporatiste cu mize ridicate, JACK este în cele din urmă o poveste despre oameni – spusă de un om care şi-a construit cariera cerând ce e mai bun de la ceilalţi şi de la el însuşi.

  Toţi directorii generali vor să rivalizeze cu Jack Welch. Nu vor fi în stare, dar vor reuşi să ajungă mai aproape de acest ţel dacă vor asculta cu atenţie ceea ce are de spus.

  Warren Buffett, preşedinte Berkshire Hathaway

  Jack Welch, un desăvârşit magician al afacerilor, îşi dezvăluie în sfârşit secretele managementului. Acum noi trebuie să acceptăm generozitatea provocării pe care ne-a aruncat-o şi să încercăm să îl ajungem sau să îl depăşim.

  Nobuyuki Idei, preşedinte şi director general Sony Corporation

  Dl. Welch afişează incredibila forţă a personalităţii sale pentru care este, pe bună dreptate, faimos... JACK ilustrează determinarea formidabilă şi univocă a lui Jack Welch.

  New York Times

  Fascinantă... plină de energie... una dintre cele mai bune cărţi despre afaceri.

  Business Week
 • Notă din partea autorului

  Prolog

  Secţiunea 1. Primii ani

  Construind încrederea de sine

  Ieşirea din grămadă

  Cum am aruncat în aer acoperişul

  Apropiindu-mă de cei din liga întâi

  Înotând într-o baltă mai mare

  Secţiunea 2. Construind o filozofie

  Confruntând realitatea şi „amabilităţile de suprafaţă“

  Viziunea

  Anii „neutron“

  Tranzacţia RCA

  Fabrica de oameni

  Refacerea Crotonville pentru a re-crea GE

  Fără limite: purtând ideile până în punctul final

  Imersiuni la adâncime

  Secţiunea 3. Suişuri şi coborâşuri

  Prea plin de mine

  GE Capital: motorul creşterii

  Combinând NBC cu becurile electrice

  Secţiunea 4. Ce schimbă regulile jocului

  Globalizarea

  Cultivând servicii

  Şase Sigma şi mai mult

  E-Afaceri

  Secţiunea 5. Privind înapoi, privind înainte

  „Mergeţi acasă, dle Welch“

  Care e toată treaba asta cu a fi director general

  O scurtă reţecţie asupra golfului

  „Noul tip“

  Epilog

  Mulţumiri

  Postfaţă

  Anexe

 • Jack Welch (născut în 1935) şi-a început cariera la General Electric. A fost ales cel mai tânăr vicepreşedinte în 1972, iar în 1981 a fost ales cel de-al optulea preşedinte şi director general al companiei.

  În cei 20 de ani la conducerea General Electric, Jack Welch a transformat compania dintr-un mamut birocratic într-o organizaţie dinamică şi apreciată. În tot acest proces, inovaţiile în management ale lui Welch i-au făcut pe mulţi să-l considere cel mai influent CEO al tuturor timpurilor.

  În anul 2000, revista Fortune l-a numit „Managerul Secolului". În 2005, cititorii revistei Chief Executive l-au ales „Cel mai admirat CEO al ultimilor 20 de ani". În acelaşi an, într-un studiu condus de revista Fast Company, Jack Welch a fost desemnat „Cel mai important lider al zilelor noastre„. În clasamentul global al celor mai influenţi gânditori de business Thinkers50, ediţia 2007, Jack Welch ocupă poziţia 8.

  În prezent, Jack Welch este preşedintele companiei Jack Welch LLC şi consultant pentru un grup restrâns de CEO ai unor companii din topul Fortune 500. Ţine prelegeri oamenilor de afaceri şi studenţilor din întreaga lume şi, de asemenea, susţine un curs de leadership la MIT`s Sloan School of Management.

 • Adaugă primul comentariu al acestui produs