DOR #47

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 30,00 lei

Special Price 24,90 lei

Descriere

Detalii

DoR e o publicație independentă care spune povești adevărate pentru a-și sprijini comunitatea să înțeleagă, să empatizeze, să descopere soluții și să acționeze.

DoR #47 e despre conflictele și granițele dintre noi, în umbra unui război care tocmai a început peste graniță. Suntem aici și pentru că în ultimele decenii s-au redus grupurile de care aparținem și cu care ne identificăm. În paralel, au crescut și indicatorii de singurătate. Iar pandemia a fost un accelerator: ne-a îndepărtat și însingurat și mai tare. Când suntem la distanță, ținem și mai strâns în brațe identitățile de care suntem siguri.

Restul, care par diferiți, devin din vecini sau colegi, „celălalt”. „Ceilalți” devin, în scurt timp, „dușmanul”. Fără să ne dăm seama, ajungem într-un conflict: trasăm granițe unde nu erau și începem să ținem cu dinții de identitatea și adevărul nostru.

Există însă conflicte bune, care duc undeva, și există conflicte rele, care blochează. Zi de zi putem alege să nu stagnăm, să trecem granițele și să găsim forme de a coopera și colabora.

Pe ambele coperți o vei regăsi pe actrița și regizoarea Alina Șerban, a cărei spectacol, Cel mai bun copil din lume (pe care-l poți vedea anul ăsta la Teatrul Național din București) spune povestea devenirii ei ca artistă, femeie romă și povestitoare care crede că putem crea poduri între noi, spunându-ne povești.

Opinia cititorilor