Jimi Hendrix: De la zero

 • Editia I 2016, paperback, tipar la două culori
 • Traducator: Paul Slayer Grigoriu
 • 16,5 x 23,5 cm
 • 256 pagini
 • Pret: 49,00 lei
 • ISBN: 978-606-722-174-9
 • Disponibilitate: În stoc
49,00 lei
+ Adaugă la wishlist
 • DEŞI A PETRECUT DOAR PATRU ANI ÎN LUMINILE REFLECTOARELOR, impactul puternic şi originalitatea muzicii lui Jimi Hendrix l-au pus pentru totdeauna între uriaşii muzicii. Modest şi cât se poate de rezervat, a fost învăluit de controverse din momentul în care a ajuns în atenţia opiniei publice şi, cu timpul, misterul nu a făcut decât să sporească. S-au scris multe despre el, de către admiratori şi critici. Însă şi-a lăsat în urmă şi propria relatare în interviuri, scrieri, poezii, jurnale şi chiar şi în cele spuse pe scenă între cântece.
  De la zero pune toate aceste elemente cap la cap. Rezultatul este intim, amuzant şi poetic – o carte de memorii care spune pentru prima dată povestea lui Jimi aşa cum doar el o putea spune.

  De la zero îl arată pe chitarist ca fiind articulat şi de o înţelepciune intuitivă...
  Ce străbate din fiecare pagină este un om cât se poate de viu.

  MOJO

  O privire personală în gândurile muzicianului... pasionant.

  Wall Street Journal

  O comoară poetică... fiecare pagină e un dar făcut imaginaţiei. De la zero este o uşă către mintea lui.

  examiner.com

  Îi aud vocea în timp ce citesc.

  LEON HENDRIX

 • Jimi Hendrix este un nume citat de orice chitarist vechi sau nou, o referinţă pe care oricine simte nevoia să şi-o însuşească, din admiraţie reală, din simplu respect sau din snobism. În mod paradoxal, cariera lui a fost una dintre cele mai scurte ale generaţiei din care a făcut parte – până şi Jim Morrison a avut parte de „un sfert de oră de faimă” mai lung. Şi tocmai pentru că, dincolo de apariţia scenică incendiară, uneori la propriu, şi de muzica fascinantă prin energia care de multe ori invada auditoriul în ciuda lipsei acurateţii, nu vorbea aproape deloc, aura lui misterioasă a tot crescut cu anii.

  Jimi Hendrix a fost un copil al vremurilor sale, cuprins de frenezia libertăţii, hrănit de mic cu suferinţele şi mizeriile cântate de bluesmeni, uneori rătăcit în ideologii diverse. Dar, dincolo de acestea, a avut vâna unui artist autentic, introspectiv, gata oricând să-şi pună sub semnul întrebării propriile certitudini şi valenţe expresive. Cartea de faţă nu-l dezvăluie în întregime, dar ne dă indiciile necesare pentru a porni în călătoria descoperirii unui muzician care înseamnă mult mai mult decât „Hey, Joe”, „Voodoo Chile” sau un concert memorabil la Woodstock.

 • Adaugă primul comentariu al acestui produs